Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΗ !!!

Όταν συζητάμε για τις διάφορες άσχημες καταστάσεις που κατατρέχουν εμάς και την κοινωνία μας, πάντοτε καταλήγουμε ότι φταίνε οι κρατούντες. Φταίνε όσοι έχουν την ευθύνη να διοικούν και να ποδηγετούν τη δημόσια ζωή. Όσοι έχουν την ευθύνη να νομοθετούν και να ορίζουν το πλαίσιο εντός του οποίου θ’ αναπτυχθούν ο εν γένει πολιτισμός, τα κοινωνικά ήθη και έθιμα, οι ποικίλες δομές της κοινωνίας. Και πράγματι έτσι είναι. Πλην όμως εκτός αυτών που άρχουν ευθύνη μεγάλη για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και το κράτος έχει και ο λαός. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του.


Ήδη ο λαός, δυστυχώς, παραιτείται. Τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν καταπονημένο λαό; Από 10 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους πόσοι διαθέτουν ανέπαφη κρίση, ψυχική υγεία και νηφαλιότητα, άρτια παιδεία και πρόσβαση σε αμερόληπτη πληροφορία; Ας κάνουμε μια αριθμητική ανατομή. 


Περίπου 200 χιλιάδες έχουν άνοια Αλζχάιμερ κι άλλες 800 χιλιάδες έχουν περιορισμό της νοητικής λειτουργίας από άλλες αιτίες. Στην ψυχική υγεία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Το 2009-2010, 1,4 εκατομμύρια έπασχαν από ενεργές ψυχικές διαταραχές. Με την επίταση της κρίσης ο αριθμός ίσως φτάνει τα 3 εκατομμύρια. Μελέτες στα αστικά λύματα δείχνουν πως στην Αθήνα το 2010-2014 αυξήθηκαν 35 φορές τα αντιψυχωτικά, 19 φορές οι αγχολυτικές βενζοδιαζεπίνες, 11 φορές τα αντικαταθλιπτικά. Τα φάρμακα βοηθούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και βλάπτουν σε πολλές άλλες. Η Ελλάδα δεν είναι ψεκασμένη, είναι χαπακωμένη. Έπειτα, πόση νηφαλιότητα είναι εφικτή με 24% ανεργία (50% στους νέους) και πάνω από 320 δισεκατομμύρια κρατικό χρέος ; Αν μεταφερθεί το κρατικό χρέος ισόποσα σε όλους τους πολίτες, οι περισσότεροι Έλληνες θα χρωστάνε ακόμα κι αν ξεπουλήσουν ότι περιουσιακό στοιχείο έχουν, ακόμα και τα ρούχα που φοράνε !!!
Σε αυτό το τοπίο μεταξύ χαπακωμένων και υγιώς σκεπτόμενων πολιτών έρχονται οι ίδιοι οι πολιτικοί, να σε ενημερώσουν ότι εσύ ευθύνεσαι για τα ψέμματα που λένε και όπως έλεγε και ο Βολταίρος, «η Δημοκρατία είναι το τελευταίο καταφύγιο των απανταχού καθαρμάτων»!!!



Μια Ελλάδα διαλυμένη, ανίκανη να σταματήσει το κατήφορο κι ένας λαός που περιορίζει την αντιστασιακή του δράση σε ψευτοσυνθήματα και απειλές χωρίς καμία απολύτως δράση.
Ένας ολόκληρος λαός παρακολουθεί τo σίριαλ «survivor η διάσωση τη Ελλάδας» με τα χέρια σταυρωμένα !!! Η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό και οι Έλληνες περιμένουν υπομονετικά την οριστική συντριβή τους. Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα αναρωτιέται «Γιατί ο λαός δεν εξεγείρεται;»

Δεν υπάρχει άλλος λαός ακόμη και από εκείνους που έχουν παρόμοια προβλήματα και είναι σε κρίση που να έχει ανεχθεί τέτοια υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου και παράλληλα τόσες προσβολές και εξευτελισμούς χωρίς να έχει κάνει έστω μία μεγάλη διαδήλωση.
H προπαγάνδα που έχει υποστεί ο λαός, έχει επιβάλει τη λεγόμενη σιωπή της χρεοκοπίας. «Ο ραγιαδισμός έχει περάσει στο DNA μας», όπως υποστηρίζουν κάποιοι ή μήπως η προπαγάνδα της νέας τάξης πραγμάτων έχει κάνει... χειρουργική δουλειά;
Όπως και να έχει ο εφιάλτης έγινε πλέον πραγματικότητα και η πτώση θα είναι τόσο σφοδρή, που κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του όταν θα φτάσουμε στον πάτο. 

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Τα παιδιά σου, ήδη αναπνέουν και γεύονται Ελλάδα εδώ τα γέννησες !!!

Αν είσαι ανίκανος να υπερασπιστείς την ζωή σου, τότε σήκω και υπερασπίσου τη ζωή των παιδιών σου !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου