Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα προσφύγει εκ νέου στις κάλπες, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή 28 Ιουνίου. 
Για αυτό και ζήτησε την ενοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ για το τέλος του μήνα αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα !!!

.

Πιο συγκεκριμένα, αίτημα να ομαδοποιηθούν οι οφειλόμενες δόσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτως ώστε να καταβληθούν όλες μαζί στο τέλος του μήνα, φέρεται να υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση.
Με αυτόν τον τρόπο αναβάλλει την πληρωμή των περίπου 300 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί αύριο στο Ταμείο, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη. Οι συνολικές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ για το μήνα Ιούνιο ανέρχονται στα 1,55 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσει τα αναγκαία ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το δ.σ. του ΙΚΑ αποφάσισε τη μεταφορά 160 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της ΤτΕ.
Οι κανόνες του ΔΝΤ επιτρέπουν στην Ελλάδα να συγκεντρώσει τις κύριες πληρωμές σε μια κατάθεση, που η κυβέρνηση θα μπορούσε να πληρώσει αργότερα στη διάρκεια του μήνα, χωρίς να δημιουργηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου